top of page
Börja rida på LERK

VÄLKOMMEN TILL

LERK

LILLA EDETS RIDKLUBB

INFORMATION
SPONSORER

Information till alla våra ridskoleelever

Hästar är levande varelser och för att göra vår samvaro med dem så säker som möjligt behöver vi ha vissa regler. Vid lektionsridning på Lilla Edets Ridklubb gäller följande.
 

Olycksfallsförsäkring
Lilla Edets Ridklubb är ansluten till Svenska Ridsportförbundet och alla våra medlemmar omfattas av en olycksfallsförsäkring via sitt medlemskap. Mer information om försäkringen hittar du HÄR. Försäkringen gäller även vid provridning anordnad av ridklubben och då krävs inget medlemskap.

Stallet
I hästens hem vill vi inte ha för mycket spring eller för högljudda röster. Försök att dämpa rösten och och gå istället för att springa. 

Lektion

• Läs på tavlan i stallet vilken häst du blivit tilldelad. Kontrollera också om hästen går lektionen innan. 

• Hämta hästens utrustning i sadelkammaren. Läs på boxen/spiltan om hästen. Gör iordning din häst genom att borsta, rykta, kratsa hovarna, borsta manen och svansen. Var extra noga där utrustning kan skava. Därefter sadlar och tränsar du samt sätter på eventuella skydd vid hoppning. Lägg tillbaka ryktsakerna på rätt plats. Är du osäker är det alltid bättre att fråga någon i stallet.

• Tidigast 5 minuter innan lektionens början leder du ut hästen.

• Gå in i ridhuset, ställ upp på medellinjen. Kontrollera sadelgjorden. Instruktören hjälper dig med uppsittningspallen om det behövs. All uppsittning sker alltid i ridhus/ paddock.

• Tänk på att alltid hålla goda avstånd mellan hästarna.

• Efter lektionen ta upp stigbyglarna innan du leder ut hästen. 

• Sköt om hästen efter lektionen; borsta, kratsa hovar, skölj bettet noga, borsta av strykkapporna och häng upp dem, sätt på täcke vid säsong. Lägg tillbaka ryktsakerna på rätt plats. Har något hänt, skav eller liknande, informera personalen.

• Behöver du avboka din ridlektion gör du det i god tid på horsemanager. Det är viktigt att du avbokar din lektion om du vet att du inte skall komma. Detta förenklar vårt arbete med utdelningen och planeringen av vilka hästar som skall gå i lektionsverksamheten.

Kontakta gärna någon i personalen om du har några frågor. Reglerna är till för allas säkerhet och trygghet och för att våra hästar skall må bra. Fråga hellre en gång för mycket. Läs gärna Svenska Ridsportförbundet informationsfolder ”Välkommen till Ridskolan” som innehåller en massa tips och råd. Foldern hittar du HÄR.

hooks_logo.png
bottom of page